Dış Ticaret İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi Deneme Sınavı Sorusu #1075546

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri Kiracının hak ve sorumluluklarındandır?

I.Finansal kiralama konusu malı itina ile kullanmak zorundadır. Sözle!mede aksine hüküm yok ise kiracı, malın her türlü bakımından ve korunmasından sorumlu olup, bakım ve onarım masrafları kiracıya aittir. 

II.Sözle!me konusu mal; gayrimenkul/araç ise her yıl ödenmesi gereken vergilerden de kiracı sorumludur.

III. Kiracı, sözle!me süresince finansal kiralama konusu malın zilyedi olup, sözle!menin amacına uygun olarak her türlü faydayı elde etmek hakkına sahiptir.

IV.Kiralayan !irket, mülkiyeti kendisine ait olan finansal kiralama konusu malı sözle!me süresince sigorta ettirmek zorundadır. Sigorta primlerinin ödenmesi kiracıya aittir.


I,II

II,III

I,II,III

II,III,IV

I,II,III,IV


Yanıt Açıklaması:

Kiracının hak ve sorumlulukları ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:
• Finansal kiralama konusu malı itina ile kullanmak zorundadır. Sözleşmede aksine hüküm yok ise kiracı, malın her türlü bakımından ve korunmasından sorumlu olup, bakım ve onarım masrafları kiracıya aittir.
• Sözleşme konusu mal; gayrimenkul/araç ise her yıl ödenmesi gereken vergilerden de kiracı sorumludur.
• Kiracı, sözleşme süresince finansal kiralama konusu malın zilyedi olup, sözle!menin amacına uygun olarak her türlü faydayı elde etmek hakkına sahiptir.
• Kiralayan şirket, mülkiyeti kendisine ait olan finansal kiralama konusu malı sözleşme süresince sigorta ettirmek zorundadır. Sigorta primlerinin ödenmesi kiracıya aittir.

Yorumlar
  • 0 Yorum