Dış Ticaretin Finansmanı ve Teşviki Deneme Sınavı Sorusu #782776

Aşağıdakilerden hangisi İhracat Finansmanı Aracılık Kredisi Programının genel koşullarından biri değildir?


Yazılım, projelendirme, danışmanlık gibi hizmetler kapsamında, yurt dışında gerçekleştirilecek proje niteliğindeki hizmet ihracına yönelik harcamaların finanse edilmesi amaçlanır.
İhracat Finansmanı Aracılık Kredisi harcama belgeleri karşılığında, ihracatın finansmanı ve ihracat amaçlı yatırımlar için yerel piyasalardan sağlanacak ya da ithal edilecek mal ve yapı harcamaları için kullanılabilir.
Desteklenecek ihracat ve yatırım projelerinin ülkemiz çevre mevzuatına, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun ve Dünya Bankası Çevre Kurallarına uyumlu olması şartı aranır.
Desteklenecek ihracat ve yatırım projelerinin Dünya Bankası satın alma/ihale usul ve esaslarına uyumlu olması şartı aranır.
Krediler kapsamında yer alan mal alımı ve yapı harcamaları Dünya Bankası Kredileri ve Uluslararası Kalkınma Birliği Kredileri kapsamında satın alma kılavuzunun hükümlerine uygun olarak satın alınır.

Yanıt Açıklaması: Yazılım, projelendirme, danışmanlık gibi hizmetler kapsamında, yurt dışında gerçekleştirilecek proje niteliğindeki hizmet ihracına yönelik harcamaların finanse edilmesinin amaçlanması İhracat Finansmanı Aracılık Kredisi Programının genel koşullarından biri değildir.
Yorumlar
  • 0 Yorum