Dış Ticaretin Finansmanı ve Teşviki Deneme Sınavı Sorusu #1369836

I.  1 yıllık süreyle hizmet eden 24 üyesi bulunmaktadır. 

II. uluslararası ekonomik ve sosyal sorunların tartışıldığı ve politik önermelerin yapıldığı bir forum niteliği taşımaktadır. 

III.  “Kalkınma Politikası Komitesi” adında 24 uzmandan oluşan ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlar hakkında analizler yürüterek tavsiyelerde bulunan bir yapıya da sahiptir.

IV.  “en az gelişmiş ülkelerin” hangileri olacağına dair kullanılacak kriterleri ve bu kriterlere göre de bu ülkeleri belirlemektedir.

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri BM ve BM ailesi içinde yer alan kuruluşların eş güdüm içerisinde çalışmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş "Ekonomik ve Sosyal Konsey"'e ilişkin doğru ifadelerdir?


I ve II

III ve IV

I, II ve III

I, III ve IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Ekonomik ve Sosyal Konsey, BM ve BM ailesi içinde yer alan kuruluşların eş güdüm içerisinde çalışmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Konsey’in 3 yıllık süreyle hizmet eden 54 üyesi bulunmaktadır. Konsey ayrıca uluslararası ekonomik ve sosyal sorunların tartışıldığı ve politik önermelerin yapıldığı bir forum niteliği taşımaktadır. Ekonomik ve Sosyal Konsey, “Kalkınma Politikası Komitesi” adında 24 uzmandan oluşan ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlar hakkında analizler yürüterek tavsiyelerde bulunan bir yapıya da sahiptir. Bu komite ayrıca “en az gelişmiş ülkelerin” hangileri olacağına dair kullanılacak kriterleri ve bu kriterlere göre de bu ülkeleri belirlemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum