Dış Ticaretin Finansmanı ve Teşviki Deneme Sınavı Sorusu #1122761

Aşağıdakilerden hangisi İşbirliği kuruluşlarınca düzenlenen sektörel ticaret heyeti ile alım heyeti programları çerçevesinde desteklenen giderler için söylenebilir?


Sektörel ticaret heyetlerinde bir şirket/işbirliği kuruluşundan en fazla 2 (iki) kişinin uluslararası ve/veya şehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi, otobüs bileti ile toplu taşımaya yönelik araç kiralama giderleri karşılanır.

Konaklama için kişi başına günlük 200 ABD Dolarına kadar konaklama (oda+kahvaltı) giderleri karşılanır.

Sektörel ticaret heyeti/alım heyeti programlarının her biri için destek kapsamında olan süre yol hariç en fazla 14 (on dört) gün, sektörel ticaret heyeti programlarının koordinasyonunu yapmak üzere yapılan ön heyet için destek kapsamında olan süre yol hariç en fazla 10 (on) gün olarak belirlenmiştir.

Görsel ve yazılı tanıtım giderleri, halkla ilişkiler hizmeti gideri ve  sergilenecek ürünlerin nakliye giderleri karşılanmaz.

Sektörel ticaret heyetlerinin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ve öncelikli ülkelere yönelik olması durumunda destek oranı beş puan artırılmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

A dışında diğer şıkların doğruları şu şekilde olacaktır:

B) Konaklama için kişi başına günlük 150 ABD Dolarına kadar konaklama (oda+kahvaltı) giderleri karşılanır.

C) Sektörel ticaret heyeti/alım heyeti programlarının her biri için destek kapsamında olan süre yol hariç en fazla 10 (on) gün, sektörel ticaret heyeti programlarının koordinasyonunu yapmak üzere yapılan ön heyet için destek kapsamında olan süre yol hariç en fazla 7 (yedi) gün olarak belirlenmiştir. 

D) Görsel ve yazılı tanıtım giderleri, halkla ilişkiler hizmeti gideri ve  sergilenecek ürünlerin nakliye giderleri karşılanır.

E) Sektörel ticaret heyetlerinin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ve öncelikli ülkelere yönelik olması durumunda destek oranı on puan artırılmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum