Dış Ticaretin Finansmanı ve Teşviki Deneme Sınavı Sorusu #1393600

 

  1. Nihai senedin ekinde yer alan GATS ve TRIPS Anlaşmaları ile konulmuş ilke ve kurallar gereğince, malların yanında, hizmet ve fikri mülkiyet haklarında da ticari yaptırımlar konulması ve giderek tüm ticari hakların uluslararası düzeyde korunmasını sağlamalıdır.
  2. DTÖ, üye ülkelerin Ticaret Politikalarını Gözden Geçirme Mekanizmasını (TPRM) yönetir.
  3. DTÖ, küresel ekonomi politikasının oluşturulmasında daha fazla tutarlılık sağlamak amacıyla, gerekli olduğu durumlarda Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ile ona bağlı kurumlarda işbirliği yapmaktadır. Bu işbirliği uluslararası ekonomik ve ticari kalkınmaya ayrılacak kaynakların daha etkin dağıtımını ve kullanımını sağlamaya ciddi anlamda yardım edecektir.

Yukarıdakilerden hangileri Dünya Ticaret Örgütünün çalışma alanı ve amaçlarına ulaşmak için 

yerine getirmesi gerekli olan görevler arasında sayılabilir?


Yalnız II

Yalnız III

I-II

II-III

I-II-III


Yanıt Açıklaması:

 

 

DTÖ’nün yukarıda sıralanan amaçlara ulaşmak için yerine getirmesi gerekli olan görevler de şu şekilde sıralanabilir:

  • Nihai senedin ekinde yer alan GATS ve TRIPS Anlaşmaları ile konulmuş ilke ve kurallar gereğince, malların yanında, hizmet ve fikri mülkiyet haklarında da ticari yaptırımlar konulması ve giderek tüm ticari hakların uluslararası düzeyde korunmasını sağlamalıdır.

• DTÖ, üye ülkelerin Ticaret Politikalarını Gözden Geçirme Mekanizmasını (TPRM) yönetir.

• DTÖ, küresel ekonomi politikasının oluşturulmasında daha fazla tutarlılık sağlamak amacıyla, gerekli olduğu durumlarda Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ile ona bağlı kurumlarda işbirliği yapmaktadır. Bu işbirliği uluslararası ekonomik ve ticari kalkınmaya ayrılacak kaynakların daha etkin dağıtımını ve kullanımını sağlamaya ciddi anlamda yardım edecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum