Dış Ticaretle İlgili Kurumlar ve Kuruluşlar Deneme Sınavı Sorusu #1045420

Aşağıdakilerden hangisi ticari bankalar ve finans kurumlarının dış ticaret sürecinde yerine getirmiş olduğu faaliyetlerden biri değildir?


İşletmelere kuruluş ve üretim sürecinde çeşitli nedenlerle (nakit ihtiyacı, yatırım ihtiyacı vs.) ihtiyaç duydukları kısa, orta ve uzun vadeli kaynak sağlarlar.

Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli tedbirleri alarak, bu kapsamda girişimleri ve girişimcileri desteklerler.

İhracat sürecinde sevk öncesi ve sonrası ihracat kredisi sağlarlar.

Dış ticaret sürecinde çeşitli nedenlerle (yurt dışı tanıtım ve pazarlama, yurt dışı mağaza açma vs.) ihtiyacı olan finansmanı sağlarlar.

İşletmelere kuruluş, üretim ve satış sürecinde, uluslararası finans kuruluşlarının (Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası vs.) sunduğu finans olanaklarından faydalanmaları konusunda destek sağlarlar.


Yanıt Açıklaması:

Girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli tedbirleri alarak, bu kapsamda girişimleri ve girişimcileri destekleme faaliyetleri KOSGEB tarafından yapılır. Diğer şıklardaki faaliyetler ticari bankalar ve finans kurumları tarafından yürütülür.

Yorumlar
  • 0 Yorum