Dış Ticarette Bilgisayar Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #959854

"Bilgi teknolojileri ilgili alanları itibariyle genel olarak beş farklı alanda ortaya çıkmaktadırlar." Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu beş bilgi teknolojisinden birisi değildir?


Yazıcılar

Bilgisayarlar

Mikro elektronik

İletişim

  Biyoteknoloji


Yanıt Açıklaması:

Bilgi teknolojileri ilgili alanları itibariyle, bilgisayarlar, mikro elektronik (ve tümleşik devreler),
iletişim teknolojisi, multimedya ve biyoteknoloji olmak üzere genel olarak beş farklı alanda ortaya
çıkmaktadırlar. Bunlar:
1. Bilgisayarlar: Daha önce de açıklandığı gibi, bilgisayarlar; insanların yapabilecekleri işlerin bir bölümünü nasıl yapılacağı insanlar tarafından tanımlanmak kaydıyla, insanlardan daha çabuk ve güvenilir şeklide çözen otomatik makinelerdir.
2. Mikro elektronik: Mikroelektronik ve iletişim birbirini tamamlayarak birlikte gelişmektedir. Bu etkileşim öyle güçlenmiştir ki sonuç olarak onları tek bir çatı altında buluşturmuştur: B.İ.T.
3. İletişim: Yukarıda konu edildiği üzere, mikro elektronikteki gelişme ile birlikte iletişim teknolojisi de yenilenmiştir.
4. Multimedya: Multimedya, yazılı metin, çizgi grafikler, film ve ses gibi bilgilerin bir araya getirilerek numaralanması ve hacminin küçültülerek kullanıma sunulma işlemidir. Medya sektörü bilgi toplumun ve bilgi ekonomisinin öncüllerinden biridir.
5. Biyoteknoloji: Biyoteknoloji "Özel bir kullanıma yönelik olarak ürün veya işlemleri dönüştürmek veya meydana getirmek için biyolojik sistem ve canlı organizmaları veya türevlerini kullanan teknolojik uygulamalar” olarak tanımlanmaktadır.

 Biyoteknoloji tıbbi ve tarımsal konularda yeni bir çığır açmıştır. Özellikle tıbbi biyoteknolojide yaşanan gelişmeler neticesinde hastalıkların teşhis ve tedavisinde büyük mesafeler kat edilmiştir. Tarımsal biyoteknolojideki gelişmeler sayesinde üretim ve çevre korunmasında faydalı olabilecek gelişmeler de olmuştur. Bu yöntemle büyük ölçekli üretim yapılabilmesi ve ayrıca, biyoteknolojik ürünlerin üretilmesi için gerekli teknolojik gelişmenin patent haklarının saklı tutulabilmesi nedenleriyle ticari kazancın boyutları da hızla artmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum