Dış Ticarette Bilgisayar Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #993212

Aşağıdaki ifadelerden hangisi internetin kullanım alanlarına ait değildir?


Ticari Kurumların Tüm Faaliyetleri

Tarım İşleri

Ekonomi ve Finans Dünyası

Kamu Sektörü İşlemleri:

Spor Faaliyetleri


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde internet A’dan Z’ye her konuda kişileri bilgilendirmek, firma ve kişilerin karşılıklı iletişimini

sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Akla gelen her tür soruyu araştırmak için internet önemli bir başvuru kaynağıdır. İnternetin eğlence ve boş zaman değerlendirme amaçlı kullanımı bir tarafa bırakılırsa diğer önemli kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • Bankacılık Sektörü İşlemleri: Günümüzde yüz yüze bankacılık işlemlerinin oranı elektronik bankacılık işlemlerine göre sürekli bir azalış kaydetmektedir. Her türlü fon transferleri dünya çapında elektronik ortamlardan gerçekleştirilmekte gerek işletmeler gerekse kişiler bulundukları yerden hemen hemen her tür bankacılık işlemini bilgisayar ağları sayesinde gerçekleştirebilmektedirler.
  • Kamu Sektörü İşlemleri: Daha önceki ünitelerde detaylı değinildiği gibi kamu kesimi de artı yoğun bir şekilde bilgisayar ağlarından yararlanmaktadır. Kişi ve kurumlar arası pek çok işlem günümüzde internet ortamından anında gerçekleştirilmektedir.
  • Eğitim: İnternet basit bir bilgilenme faaliyetinde kullanılabileceği gibi herhangi bir seviyede diplomayı hedefleyen bir eğitim faaliyetinin ana unsuru olarak da kullanılabilir. Günümüzde herhangi bir eğitim aşamasında internetin bulunmaması hayal dahi edilemez.
  • Ekonomi ve Finans Dünyası: Ekonomi ve finans dünyası ile ilişkisi olan tüm kişi ve kuruluşlar internet ortamına dahil olarak gerek menkul gerekse gayri menkullerle ilgili alım, satım ve bilgilenme faaliyetlerini internet üzerinden dünya çapında gerçekleştirebilmektedirler.
  • Ticari Kurumların Tüm Faaliyetleri: Ticari kuruluşlar internet aracılığı ile kendi işletme ve ürünlerini tüm dünyaya tanıtabilmektedirler. Bunun yanı sıra her türlü satış faaliyetlerini de internet aracılığı ile gerçekleştirebilmekte hatta müşterileriyle bizzat internet aracılığı ile iletişime geçmektedirler.Sağlık Sektörü: Sağlık sektörünü ilgilendiren tüm yayınlar, bilgilendirmeler artık internet üzerinden yapılmakta bu sayede bir yenilik kısa sürede dünya çapında uygulama imkanı bulabilmektedir. Aynı şekilde sağlık hizmetine ihtiyaç duyanlarda gerekli bilgilere, ihtiyaç duyduğu sağlık kuruluşuna hatta bizzat doktoruna ulaşabilmektedir.
  • Sanat, Kültür, Spor Faaliyetleri: Sadece sanat, kültür ve spor değil her tür toplumsal bilgilenme, karşılıklı etkileşimde bulunma faaliyetlerinde de internetin vazgeçilmezliği aşikardır. Türkiye'de internet kullanan bireylerin çok büyük çoğunluğunun (%70 ve üstü) interneti sosyal medya kullanımında, video işlemede ve dergi gazete okumada öncelikli olarak kullandığı tespit edilmiştir. Ancak %20'lerle ifade edilen bir kesim, bankacılık işlemleri, seyahat işlemleri ve online alışverişte interneti kullandığını ifade etmiştir.
  • Reklamcılık: Her internet sayfası aslında bir reklam sayfası olarak da düşünülebilir. Günümüzde dergi gazete reklamlarının etkinliği yerini internet sayfalarındaki reklamlara
Yorumlar
  • 0 Yorum