Dış Ticarette Bilgisayar Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1022952

BİLGE Sistemi içindeki modüllerde beyaz renk alanlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Alanın rengi gri ise bu alan hiçbir şekilde doldurulamaz. Zaten bu alan ya sistem tarafından otomatik olarak doldurulur ya da bu alan aktif değildir ve boş kalır.

Yeşil Renk, doldurulması zorunlu olan alanlardır. Bu alanlar doldurulmaz ise bu durumda yükümlü işlemlerine onay alamayacak ve devamındaki işlemleri gerçekleştiremeyecektir.

Mavi renk alan doldurulması özel izne bağlı alandır. Yetkili makamlardan alınan özel izin doğrultusunda doldurulabilir.

Alanın kırmızı renk alması, bu alana yanlış bilgi girildiğini gösterir.

Beyaz renk alan doldurulması isteğe bağlı alanlardır. Yükümlü bu alana girilecek bilgiye sahipse bilgiyi beyaz renkli kutuya girebilir.


Yanıt Açıklaması:

BİLGE Sistemi içindeki modüllerde doldurulan alaların (kutuların) aldığı renkler önemli bazı ifadeler içermektedir. Buna göre;

  • Yeşil Renk: Doldurulması zorunlu olan alanlardır. Bu alanlar doldurulmaz ise bu durumda yükümlü işlemlerine onay alamayacak ve devamındaki işlemleri gerçekleştiremeyecektir. Yeşil alanlar eksiksiz doldurulduğunda onay butonu kullanılabilecek, yani işlem söz konusu pencere için tamamlanacaktır.
  • Beyaz Renk: Doldurulması isteğe bağlı alanlardır. Yükümlü bu alana girilecek bilgiye sahipse bilgiyi beyaz renkli kutuya girebilir.
  • Gri Renk: Eğer alanın (kutunun) rengi gri ise bu alan hiçbir şekilde doldurulamaz. Zaten bu alan ya sistem tarafından otomatik olarak doldurulur ya da bu alan aktif değildir ve boş kalır.
  • Kırmızı Renk: Alanın (kutunun) kırmızı renk alması, bu alana yanlış bilgi girildiğini gösterir. Ayrıca şıklarda verilen mavi renkli bir alan sistemde bulunmamaktadır.

Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum