Dış Ticarette Bilgisayar Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1023011

Özet Beyan ile ilgili eşya bilgilerinin girilebilmesi için öncelikle Özet Beyan “Genel Bilgiler” bölümünün doldurulması gerekir. "Yeni Özet Beyan" komutu  tıklanır. Burada Özet Beyan ile ilgili genel bilgilerin girildiği beş bölüm mevcuttur. Önceki Beyan Numarası (yapılan beyanla ilgili daha önce beyan yapılmışsa)/Konşimento Numarası, Grup Taşıma Senedi Numarası, TIR/ATA Karne Numarası, Kurye gibi bilgiler aşağıda verilen bölümlerden hangisine girilmesi gerekmektedir?


Taşıma

Diğer

Sorumlu

Referans

Belge


Yanıt Açıklaması:

Özet Beyan ile ilgili eşya bilgilerinin girilebilmesi için öncelikle Özet Beyan “Genel Bilgiler” bölümünün doldurulması gerekir. Bunun için Özet Beyan Modülü açıldıktan ekranın üst kısmından araç çubuğundan “İşlemler” menüsü tıklanarak açılır ve açılan menüden “Yeni Özet Beyan” komutu mause ile tıklanarak verilir. Buradan da Özet Beyan ile ilgili genel bilgilerin girildiği beş bölüm mevcuttur:

  • Belge: Bu bölüme Özet Beyan Belgesi ile ilgili temel bilgiler girilmektedir; Tescil No, Beyan Türü (Genel Bilgilerin doldurulabilmesi için ilk önce girilecek bilgidir), Rejim, Taşıma Şekli, Gümrük İdaresi, Kalem Sayısı, Ek Belge Sayısı, İlk Varış/İlk Çıkış Yeri, Tescil Tarihi, Onay Tarihi, Kapanış Tarihi, Yükleme/Boşaltma Bilgileri (Yükleme Ülkesi, Yükleme Limanı, Boşaltma Ülkesi, Boşaltma Limanı)
  • Sorumlu: Bu bölüme sorumluya ilişkin bilgiler girilmektedir; Beyan Sahibi (sağ tarafındaki kutuya vergi numarası girildiğinde bu bilgiler otomatik gelecektir), Beyan Sahibi Vergi Numarası, Taşıyıcı Firma (sağ tarafındaki kutuya vergi numarası girildiğinde bu bilgiler otomatik gelecektir), Taşıyıcı Firma Vergi Numarası,
  • Taşıma: Bu bölüme taşıma ile ilgili bilgiler girilmektedir; Taşıtın Adı, Taşıtın Numarası, Taşıtın Referans Numarası, Taşıtın Ülkesi, Taşıtın Dorse Numarası, Taşıtın Uyruğu, Taşıtın Varış Tarihi ve Saati.
  • Referans: Bu bölümde ise şu bilgiler yer almaktadır; Önceki Beyan Numarası (yapılan beyanla ilgili daha önce beyan yapılmışsa)/Konşimento Numarası, Grup Taşıma Senedi Numarası, TIR/ATA Karne Numarası, Kurye.
  • Diğer: Bu bölüm gerektiğinde gümrük memuru tarafından doldurulur.

Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum