Dış Ticarette Girişimcilik Deneme Sınavı Sorusu #1372173

İhracatı teşvik etme amacıyla devlet verdiği destekleri hangi olgunluk seviyesine göre düzenler?


İhracatı desteklemek amacıyla devlet tarafından oluşturulan sistem içerisinde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma olmak üzere üç olgunluk seviyesi bulunmaktadır.

İhracatı desteklemek amacıyla devlet,  tarafından oluşturulan sistem içerisinde işçi sayılarını dikkate alarak  büyük, orta ve küçük işlemeler olarak destek verir.

İhracatı desteklemek amacıyla devlet,  tarafından oluşturulan sistem içerisinde bir işletmenin yaptığı ihracat hacmine  göre, ve piyasada en az 10 yılını doldurmuş olmasına destek verir.

İhracatı desteklemek amacıyla devlet,  tarafından oluşturulan sistem içerisinde yaratılan katma değer üzerinden  ve bunları sınıflayarak destek verir.

İhracatı desteklemek amacıyla devlet,  tarafından oluşturulan sistem içerisinde öncelikle ABD, Avrupa ve diğer ülkeleri sınıflandırarak,  bu ülkelereyapılan ihracata göre destek verir.


Yanıt Açıklaması:

İhracatı desteklemek amacıyla devlet tarafından oluşturulan sistem içerisinde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma olmak üzere üç olgunluk seviyesi bulunmaktadır

Yorumlar
  • 0 Yorum