Dış Ticarette Girişimcilik Deneme Sınavı Sorusu #1406663

1. Gerek toplum içinde, gerek ulusal ve uluslararası hibe veren kuruluşlar içinde, mikro kredinin öneminin anlaşılmasına yardımcı olmaktadırlar.

2. Mikro kredi organizasyonları için kaynak ve araç geliştirerek gelişmelerine katkıda bulunmakta ve başarılı uygulamalar yapmaktadırlar.

3. Mikro kredi uygulamaları ve ilkeleri hakkında bilgi temini için yayınları ile çalışma grup toplantıları, seminer ve eğitim programları ile de katkıda bulunmaktadırlar.

Yukarıda özellikleri verilen mikro kredi modeli aşağıdakilerden hangisidir?


Dönen Tasarruflar ve Kredi Kurumları Modeli

Küçük İşyeri Modeli

Aracı Kuruluş Modeli

Sivil Toplum Örgütleri Modeli

Köy Bankacılığı Modeli


Yanıt Açıklaması:

Sivil Toplum Örgütleri Modeli: Sivil toplum örgütleri (STÖ) mikro kredi alanında anahtar konumunda olup; mikro kredi programlarının başlatılmasında ve katılımında aktif rol oynamaktadırlar. Gerek toplum içinde, gerek ulusal ve uluslararası hibe veren kuruluşlar içinde, mikro kredinin öneminin anlaşılmasına yardımcı olmaktadırlar. STÖ’ler mikro kredi organizasyonları için kaynak ve araç geliştirerek gelişmelerine katkıda bulunmakta ve başarılı uygulamalar yapmaktadırlar. Aynı zamanda mikro kredi uygulamaları ve ilkeleri hakkında bilgi temini için yayınları ile çalışma grup toplantıları, seminer ve eğitim programları ile de katkıda bulunmaktadırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum