Dış Ticarette Girişimcilik Deneme Sınavı Sorusu #1379426

Küreselleşme ile kültürler daha fazla birbirine açık hale gelmiştir yeni iletişim teknolojilerinin yoğun bir biçimde kullanılmasıyla insanlar çok farklı kültürleri görüp bir şeyler öğrenmeye başlamışlardır bunun sonucunda ne olmuştur


İnsanlar belirginleşen ve ön plana çıkan günlük konuların sayısını artırmıştır.

İnsanlar daha fazla kendi kültürlerini diğer kültürle karşılaştırmaya başlamıştır.

İnsanlar kültürle ilgili yorumlar yapmıştır ve diğer kültürleri güzel ya da çirkin olarak açıklamıştır.

İnsanlar mensubu oldukları kültürün farklı gelenekleri ile diğer kültürlerin geleneklerini çeşitlendirmiştir.

İnsanlar farklı düşünce biçimlerinin olduğunu görmüşlerdir ve bu düşünceler büyük çaplı nüfus hareketlerinin bir sonucudur.


Yanıt Açıklaması:

Küreselleşme sonucunda kültürler giderek daha fazla diğerlerine açık hâle gelmeye başlamıştır. Günümüzde yeni iletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla gelişmesi ve ucuzlaması ile milyarlarca insan internet erişimine ve TV cihazlarından yüzlerce farklı kanalı izleme imkânına sahiptir. Böylelikle, çok daha farklı kültürlerle etkileşime geçebilmekte veya onlar hakkında bir şeyler duyup görmektedir. Giderek daha çok insan kendi yaşadığı kültürü diğer kültürlerle karşılaştırma olanağına kavuşmaktadır. Hiçbir kültürel topluluk kendi içinde farklı eğilimlerden yoksun değildir. Kültürler kendi içlerinde farklılaşan ya da çatışan birçok davranış ve inanç biçimi içerdiği için türdeş ve yekpare bir şekilde görülemez.

Yorumlar
  • 0 Yorum