Dış Ticarette Girişimcilik Deneme Sınavı Sorusu #1371584

Girişimcilik kültürü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Girişimcilik kültürü organizasyonun girişimcilik stratejilerini, yapısını, insan kaynaklarını, yönetim biçimini ve politikalarını bir araya getiren bir unsurdur.

Girişimciliğin yüksek bir sosyal statü olarak kabul gördüğü, eğitim sistemi içerisinde girişimcilik üzerine odaklanılan ve bu tür faaliyetlerin vergi teşvikleri ile desteklendiği toplumlarda girişimcilik yüksek seviyelerde olur.

Özgürlük, kendini gerçekleştirme ve yaşamdan zevk alma gibi materyalist olmayan amaçların ön planda tutulduğu, post-materyalist olarak adlandırılan toplumlarda girişimcilik faaliyetleri daha düşük seviyelerdedir.

İstikrarlı ekonominin ve ekonomik gücün önemsendiği materyalist toplumlarda, diğer bir ifadeyle materyalist bireylerin fazla olduğu toplumlarda girişimcilik faaliyetleri yüksek seviyelerdedir.

Eğer toplum içerisinde farklı değer ve inançlara sahip gruplar yer alıyorsa bu durum söz konusu grupları kendi işlerine sahip olma konusunda çekingen davranışlara iterek girişimcilik faaliyetinin azalmasına neden olabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Toplum içerisinde farklı grupların varlığı da girişimcilik faaliyetlerini etkilemektedir. Eğer toplum içerisinde farklı değer ve inançlara sahip gruplar yer alıyorsa bu durum söz konusu grupları kendi işlerine sahip olma konusunda cesaretlendirerek girişimciliğin artmasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla toplum içinde farklı gurupların olması E seçeneğinde bahsedilenin tam aksine çekingenliğe ve girişimcilik faaliyetinin azalmasına değil tam aksine cesaret ve faaliyet artışına sebep olmaktadır. Doğru seçenek E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum