Dış Ticarette Risk Yönetimi Ve Sigortacılık Deneme Sınavı Sorusu #1198715

Risk kavramı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Risk, (riziko), tehlike sözlüklerde, “zarara yol açan ya da zarar verme kapasitesi olan kişi ya da nesne” olarak tanımlanmaktadır.

Riskin bir diğer tanımı “herhangi bir tehdidin bir kıymette zarar oluşturma olasılığıdır.

Sigorta literatüründe “ortaya çıkması olası bir tehlike” veya “zarar verici olayların gerçekleşmesi olasılığını anlatmak için “riziko” ifadesi kullanılmaktadır.

Sigortacılık dilinde risk, tehlike kavramı “dıştan gelen” ve “ani ve beklenme­dik” veya “rastlantısal” olaylar olup rizikoların, tehlikelerin gerçekleşmesi olası değil mutlaktır.

Risk; sözcüğü de dilimize, Latin kökenli olarak gelmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Risk, (Riziko), Tehlike sözlüklerde, “zarara yol açan ya da zarar verme kapasitesi olan kişi ya da nesne” olarak tanımlanmaktadır. Riskin bir diğer tanımı “herhangi bir tehdidin bir kıymette zarar oluşturma olasılığıdır. Sigorta literatüründe “ortaya çıkması olası bir tehlike” veya “zarar verici olayların gerçekleşmesi olasılığını anlatmak için “riziko” ifadesi kullanılmaktadır. Sigortacılık dilinde risk, “riziko”, tehlike kavramı “dıştan gelen” ve “ani ve beklenme­dik” veya “rastlantısal” olaylar olup rizikoların, tehlikelerin gerçekleşmesi mutlak değil olasıdır. Yani risk, tehlike belki gerçekleşecek, belki gerçekleşmeyecektir. Bu konuda tabi­atıyla tesadüflerin de rolü olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum