Dış Ticarette Risk Yönetimi Ve Sigortacılık Deneme Sınavı Sorusu #1212157

Türkiye sınırları dahilinde taşımacılık yapan taşıyıcıların, kendilerine ait veya kiraladıkları araçlarla taşıma hizmeti verdikleri müşterilerine ait malı, eşyayı taşırken, teminat kapsamındaki bir rizikonun gerçekleşmesi sonucunda doğan yasal sorumluluklarını poliçede belirlenmiş şartlar ve limitler dahilinde teminat altına alan sigorta aşağıdakilerden hangisidir?


Mali teminat sigortası

Zorunlu mali teminat sigortası

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası

Yurtiçi taşıyıcının mali sorumluluğu sigortası

Navlun sigortası


Yanıt Açıklaması:

Yurt içinde mal (eşya) taşıyan taşıyıcının, kendisine teslim edildiği tarihten gönderilene teslim olunduğu tarihe kadar geçen süre içinde taşıdığı malda, eşyada meydana gelebilecek zıyada, hasarda ve teslimdeki gecikmede yükümlülüğü bulunmakta, bu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek malda, eşyada zıya ve hasar oluşmasına neden olan taşıyıcı, kendisine yüklenebilecek yasal sorumluklar altında kalabilmektedir.

Yurtiçi Taşıyıcının Mali Sorumluluğu Sigortaları; Türkiye sınırları dahilinde taşımacılık yapan taşıyıcıların, kendilerine ait veya kiraladıkları araçlarla taşıma hizmeti verdikleri müşterilerine ait malı, eşyayı taşırken, teminat kapsamındaki bir rizikonun gerçekleşmesi sonucunda doğan yasal sorumluluklarını poliçede belirlenmiş şartlar ve limitler dahilinde teminat altına alan sigortalardır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum