Dönemsonu İşlemleri Deneme Sınavı Sorusu #1194456

Alacak kavramına ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 


Bir paranın ödenmesi, bir malın teslimi veya bir işin görülmesini karşı taraftan isteme hakkı anlamına gelir. 

İşletmelerde alacaklar, ana faaliyet konusundan doğan ve ana faaliyet konusu dışında doğan alacaklar olmak üzere iki gruba ayrılır. 

İşletmelerin, faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkabilecek her türlü alacakları Tekdüzen Hesap Planında üç ana grupta toplanmıştır.

Ana faaliyet konusu kapsamında doğan alacaklar, ticari alacak olarak ifade edilir.

Alacaklar vadelerine göre de kısa vadeli ve uzun vadeli olmak üzere iki başlık altında ele alınır. 


Yanıt Açıklaması:

Alacak kavramı Türk Dil Kurumunun Büyük Sözlüğünde “bir paranın ödenmesi, bir malın teslimi veya bir işin görülmesini karşı taraftan isteme hakkı” olarak ifade edilmektedir. İşletmelerde alacaklar, ana faaliyet konusundan doğan ve ana faaliyet konusu dışında doğan alacaklar olmak üzere iki gruba ayrılır. Ana faaliyet konusu kapsamında doğan alacaklar, ticari alacak olarak ifade edilirken ana faaliyet konusu kapsamı dışında oluşan alacaklar ise diğer alacaklar olarak adlandırılır. Alacaklar vadelerine göre de kısa vadeli ve uzun vadeli olmak üzere iki başlık altında ele alınır. İşletmelerin, faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkabilecek her türlü alacakları Tekdüzen Hesap Planında  üç değil dört ana grupta toplanmıştır. bu nedenle C seçeneğinde verilen öncül yanlıştır. Doğru yanıt C'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum