Dünya Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1337766

1950’lerden bu yana uygulanagelen Japon stratejisine göre Teknoloji ile ekonomik gelişme arasındaki bağı oluşturacak kent devletler yani teknopolisler kurmaya yönelik teknopolisler programları oluşturulmuştur. Bu programın kapsadığı bölgelerde aşağıdakilerden hangileri amaçlanmaktadır?


Sanayi, araştırma üniversiteleri ve yerleşimin tümleşik bir politika çerçevesinde geliştirilmesi.

Yeni oluşacak teknopolisler ile bölgenin anakenti arasında sıkı bağların bulunması.

Var olan sanayilerin teknoloji düzeylerinin yükseltilmesi ile yeni kurulacak yüksek teknoloji sanayileri arasında dengeli bir gelişme sağlanması.

Var olan sanayilere yüksek teknoloji transferi (ARGE Transferi) ve teknolojinin uç alanlarında yaratıcı araştırmalar yapılması.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

1950’lerden bu yana uygulanagelen Japon stratejisinin, günümüz koşullarında ve elbette bu ülkenin geldiği aşamada yeniden biçimlenişinin ipuçlarını verecek olan bu programların ana hatlarına yakından bakmakta yarar vardır. Teknoloji ile ekonomik gelişme arasındaki bağı oluşturacak kent devletler yani teknopolisler kurmaya yönelik teknopolisler programları oluşturulmuştur. Bu programın kapsadığı bölgelerde A, B, C, D şıklarının hepsi amaçlanmaktadır. Doğru cevap E şıkkıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum