Dünya Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1247572

Küresel ısınma ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

I. Küresel ısınma, yeni kalkınma gündeminin pek çok hedefine ulaşmanın ve sürdürülebilirliğin ön koşulu olan ve çözüm bekleyen öncelikli problem olarak kabul görmektedir.

II. Küresel ısınma probleminin çözümü, yenilikçi teknolojiler ve bu teknolojileri kullanan iş adamları, devletlerin çözüme yardımcı olma kararlılığı, sivil toplum gücünün çözüm için harekete geçme isteği olmadan mümkün değildir.

III. Dünya üzerindeki belirli işletmelerin problemin farkında olması ve işbirliği dışında kalması gerekmektedir. 

IV. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH), küresel ısınma ve kalkınmanın birlikte ele alınmasını gerektirmektedir.


Yalnızca I ve III

Yalnızca II ve IV

II.III.IV

I.II.IV

I.III.IV


Yanıt Açıklaması:

Küresel ısınma, yeni kalkınma gündeminin pek çok hedefine ulaşmanın ve sürdürülebilirliğin ön koşulu olan ve çözüm bekleyen öncelikli problem olarak kabul görmektedir. Küresel ısınma probleminin çözümü, yenilikçi teknolojiler ve bu teknolojileri kullanan iş adamları, devletlerin çözüme yardımcı olma kararlılığı, sivil toplum gücünün çözüm için harekete geçme isteği olmadan mümkün değildir. Dünya üzerindeki her bireyin problemin farkında olması ve iş birliğine da^hil olması gerekmektedir. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH), küresel ısınma ve kalkınmanın birlikte ele alınmasını gerektirmektedir. Doğanın ve insanlığın geleceği, devletler, özel sektör, sivil toplum ve bilimsel toplumdan oluşan tüm farklı kesimlerin, ortak amaç ve hedefler doğrultusunda iş birliği içinde hareket etmesine bağlıdır.

Yukarıdaki bilgiler ışığında III. seçenekte yer alan ‘’Dünya üzerindeki belirli işletmelerin problemin farkında olması ve işbirliği dışında kalması gerekmektedir.’’ ifadesi yanlış olduğundan doğru cevap D’dir.   

Yorumlar
  • 0 Yorum