Dünya Mutfakları 1 Deneme Sınavı Sorusu #619815

Aşağıdakilerden hangisi Meksika Mutfağı’na ait özel araç gereçlerden değildir?


Cazuela Mole

Comal

Molcajete/Tejolote

Tortilla Presi

Double Boiler


Yanıt Açıklaması:

Cazuela Mole: Yapımında kullanılan topraktan yapılmış ve çok kısa sürede ısınabilen bir kâse türüdür. Meksikalı aşçılar tarafından çok tercih edilen bir gereçtir.
Baharat öğütücü: Baharatların ve kahvenin taze olarak kullanılabilmesi için kullanılan öğütücüdür. Elle mekanik olarak kullanılan modelleri olabildiği gibi, günümüzde elektrikli ve elek boyutları ayarlanabilen türleri de mevcuttur.
Comal: Yuvarlak şekilde üzerinde tortilla pişirmek, biber közlemek ve sarımsak gibi sebzeleri pişirmek gibi işlemlerin yapıldığı, topraktan, döküm demirden veya sert tenekeden yapılabilen yaklaşık 1 cm. kalınlığında özel Meksika ızgarasıdır. Molcajete/Tejolote: Bazalttan yapılan Meksika’ya özgü bir tür havandır. Oval şekliyle baharat ve aromatiklerin öğütülmesine yarayan ve Meksika Mutfağı’na özgü domates, biber, soğan gibi sebzelerle hazırlanan kalın ve yoğun sosların yapılması için kullanılan bir gereç. Molinillo: Hemen hemen bütün evlerde bulunan, ahşaptan yapılmış, derin yivleri olan bir tür karıştırma aparatıdır. Her iki elle dalga hareketi yapılarak sıvıların karışması ve çırpılarak köpürtülmesi işine yarar.
Tortilla Presi: Meksika Mutfağı’nın geleneksel ekmeklerinden olan tortillanın hamur bezelerinin sıkıştırılarak standart boyutlara gelmesini ve istenilen inceliğe ulaşılması amacıyla kullanılan, eski zamanlarda ahşap malzemeden yapılsa da son yıllarda demir döküm olanlarının sıklıkla kullanıldığı alettir. Her evde bulunur.

Yorumlar
  • 0 Yorum