E-İş Süreçleri Deneme Sınavı Sorusu #1085832

İşletmelerin insan kaynakları yönetiminde internet temelli teknolojiyi kullanma nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?


İşgörenler, yöneticiler, insan kaynakları hizmeti sunanlar, ilgili topluluklar, kurumsal müşteriler ve genel olarak halk dahil tüm yetkili taraflara insan kaynakları ile ilgili verilere daha az masrafla sınırsız erişim sağlamaktadır.

Özellikle küçük ve orta-ölçekli örgütlere uygulama hizmeti sağlayıcıları yoluyla insan kaynakları bilgi sistemleri yönetimi için ekonomik seçenekler sunmaktadır.

Ciddi miktarda veriye gerçek kaynağından ulaşma fırsatı sunarak veri toplama geri dönüşüm zamanını neredeyse sıfıra indirmekte ve veri doğruluğunu artırmaktadır.

Kurumsal süreçlerin optimum entegrasyonu yoluyla insan kaynakları bölümü ile iç müşteriler arasındaki sorunlu mesafeleri arttırmaktadır.

Kurumsal insan kaynakları enformasyonunun azalan maliyetle küreselleşmesine ve ulaşılabilirliğine imkan tanımaktadır.


Yanıt Açıklaması:

İşletmelerin insan kaynakları yönetiminde internet temelli teknolojiyi kullanma nedenleri şöyle sıralanabilir: • İşgörenler, yöneticiler, insan kaynakları hizmeti sunanlar, ilgili topluluklar, kurumsal müşteriler ve genel olarak halk dahil tüm yetkili taraflara insan kaynakları ile ilgili verilere daha az masrafla sınırsız erişim sağlamaktadır. • Özellikle küçük ve orta-ölçekli örgütlere uygulama hizmeti sağlayıcıları yoluyla insan kaynakları bilgi sistemleri yönetimi için ekonomik seçenekler sunmaktadır. • Ciddi miktarda veriye gerçek kaynağından ulaşma fırsatı sunarak veri toplama geri dönüşüm zamanını neredeyse sıfıra indirmekte ve veri doğruluğunu artırmaktadır. • Kurumsal süreçlerin optimum entegrasyonu yoluyla insan kaynakları bölümü ile iç müşteriler arasındaki sorunlu mesafeleri azaltmaktadır. • Kurumsal insan kaynakları enformasyonunun azalan maliyetle küreselleşmesine ve ulaşılabilirliğine imkan tanımaktadır. Doğru yanıt D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum