E-İş Süreçleri Deneme Sınavı Sorusu #773269

Müşteri ilişkileri yönetimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Müşteri ilişkileri yönetimi sadece teknolojiden ibarettir.
Müşteri ilişkileri yönetimi müşteriyi işletmenin merkezine konumlandıran bir yaklaşımdır.
Müşteri ilişkileri yönetimi müşterilerle uygun bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayarak uzun dönemli ilişki kurmaya yarayan bir araçtır.
Müşteri ilişkileri yönetimi bir iletişim işidir.
Müşteri ilişkileri yönetimi işletmenin işlemsel pazarlama anlayışından ilişkisel pazarlama anlayışına geçişini sağlayan en önemli etkendir.

Yanıt Açıklaması: Değindiğimiz gibi müşteri ilişkileri yönetimi sadece teknolojiden ibaret değildir. Müşteri ilişkileri yönetimi müşterilerle uygun bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayarak uzun dönemli ilişki kurmaya yarayan bir araçtır. Müşteri ilişkileri yönetimini sadece çağrı merkezi yönetimi olarak algılamamak gerekmektedir. Müşteri ilişkileri yönetimi bir iletişim işidir. Müşteri ilişkileri yönetimi işletmenin işlemsel pazarlama anlayışından ilişkisel pazarlama anlayışına geçişini sağlayan en önemli etkendir. Müşteri ilişkileri yönetiminin amacı doğru müşteriye, doğru iletişim kanalıyla, doğru teklifi götürerek, müşterinin satın alma olasılığını artırmaktır. Müşteri ilişkileri yönetimi pazarlama, satış ve müşteri hizmetleri işlevlerini süreç otomasyonu, teknolojik çözümler ve bilgi kaynakları aracılığıyla bütünleştirmekte ve bu sayede her müşterinin işletmeyle yaşadığı deneyimi daha değerli ve kişisel kılmaktadır. Müşteri ilişkileri yönetimi işletmeler, müşteriler, tedarikçiler ve çalışanlar arasındaki ilişkileri kolaylaştırmaktadır. Müşteri ilişkilerinin yönetimi bilgi yoğun bir iştir. Elde edilen bilgi ne kadar kaliteli olursa, işletmenin müşterilerini anlaması ve onlara uygun ilişki stratejileri geliştirmesi o kadar kolaylaşacaktır
Yorumlar
  • 0 Yorum