Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #1260547

Hintli filozof ve eğitimci Jiddu Krishnamurti tarafından Londra yakınlarında kurulan alternatif okul, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde belirtilmiştir?


Brockwood park okulu

Paideia okulları

Mıknatıs okullar

Waldorf okulları

Montessori okulları


Yanıt Açıklaması:

Brockwood Park Okulu, 1969 yılında Hintli filozof ve eğitimci Jiddu Krishnamurti tarafından Londra yakınlarında kurulmuştur ve güçlü bir etik temele dayanmaktadır. Akademik gelişimin yanı sıra özgürlük ve sorumluluk arasındaki dengeyi keşfetmek, meditasyon yoluyla iç çatışmadan kurtulmak ve doğanın takdir edilmesi yoluyla manevi gelişime odaklanır. Bu okulda öğrencilerle birebir ilgilenebilmek için okul mevcudunun düşük seviyede tutulması gerektiğine inanmaktadır. Bu sayede öğretmenlerin beraber çalışma imkânının da artacağını savunmuştur. Öğretmenlerin görevleri arasında kendini, düşüncelerini ve davranışlarının sonuçlarını tanımak ve öğrencileri de bu konuda harekete geçirmek olarak sıralayan Krisnamurti küçük okulların bu yönüyle öğrencilere daha fazla destek sunabileceğini belirtmiştir.

Bu açıklamalardan yola çıkıldığında, Hintli filozof ve eğitimci Jiddu Krishnamurti tarafından Londra yakınlarında kurulan alternatif okul Brockwood park okulu olarak yukarıdaki seçeneklerde ön plana çıktığından, bu sorunun doğru yanıtı A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum