Eğitim Felsefesi Deneme Sınavı Sorusu #1262942

Her çocuğun öğrenebileceğini varsayımı ile çocuğun performansına ve başarılarına saygı duyan, hümanist ve heterojen bir eğitim sistemi, aşağıdaki alternatif okullardan en fazla hangisiyle ilişkilidir?


Yeni okul

Dalton okulları

Brockwood park okulu

Mıknatıs okullar

Paideia okulları


Yanıt Açıklaması:

Çocuk büyütmek, yetiştirmek anlamına gelen (pais, paidos) anlamına gelen Paideia Eski Yunanaca kökenlidir. Günümüz kullanımı ise çocuğun entelektüel, sanatsal ve sosyal açıdan toplam eğitimi olarak biçimlenmiştir. Paideia okulları her çocuğun öğrenebileceğini varsayımı ile çocuğun performansına ve başarılarına saygı duyan, hümanist ve heterojen bir eğitim sistemidir. Paideia sadece öğrencilerin değil eğitimcilerin ve ailelerin de eğitimini toplumsal olarak sürekli geliştirmeyi hedeflemektedir. 

Bu ifadelerden yola çıkılarak yukarıdaki seçenekler incelendiğinde, her çocuğun öğrenebileceğini varsayımı ile çocuğun performansına ve başarılarına saygı duyan, hümanist ve heterojen bir eğitim sistemi, aşağıdaki alternatif okullardan en fazla Paideia okulları ile ilişkili olduğundan bu sorunun doğru yanıtı E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum