Ekoloji ve Çevre Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1327476

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde çayır kavramı eksiksiz olarak tanımlanmıştır?


Genellikle düz, taban suyu seviyesi yüksek, yılın bazı dönemlerinde su basan, sık ve uzun boylu kendine özgü bitki türleri bulunan ve biçilmeye uygun alanlardır.

Genellikle düz, taban suyu seviyesi düşük, yılın bazı dönemlerinde su basan, sık ve kısa boylu kendine özgü bitki türleri bulunan ve biçilmeye uygun alanlardır.

Engebeli, meyilli, taban suyu derinde, otsu veya çalımsı bitki türlerinden meydana gelen vejetasyon ile kaplı, evcil ve yabani hayvanlar için doğal otlatma alanlarıdır.

Engebeli, meyilli, taban suyu yüzeyde, sık ve zuun boylu bitki türlerinden meydana gelen vejetasyon ile kaplı, evcil ve yabani hayvanlar için doğal otlatma alanlarıdır.

Engebeli, meyilli, taban suyu derinde, sık ve uzun boylu bitki türlerinden meydana gelen vejetasyon ile kaplı, evcil ve yabani hayvanlar için doğal otlatma alanlarıdır.


Yanıt Açıklaması:

Genellikle düz, taban suyu seviyesi yüksek, yılın bazı dönemlerinde su basan, sık ve uzun boylu kendine özgü bitki türleri bulunan ve biçilmeye uygun alanlar çayır olarak adlandırılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum