Ekoloji ve Turizm Deneme Sınavı Sorusu #1275342

Çok nemli karasal alanlarda yaşayan organizmalar, suya olan ihtiyaçları bakımından hangi organizma grubu içinde yer almaktadır?


Akuatik organizmalar

Higrobi organizmalar

Mesobi organizmalar

Edafik organizmalar

Kserobi organizmalar


Yanıt Açıklaması:

Yeryüzündeki suların farklı özelliklerde olması farklı canlı türleri için farklı yaşam alanları oluşmasına neden olmaktadır. Fiziksel ve kimyasal özellikleri ile birlikte suların miktarları da ekolojik açıdan çok önemlidir. Organizmaların suya olan ihtiyaçları türden türe değişiklik gösterdiğinden yaşam alanları ve biçimleri de farklılık göstermektedir. Buna göre canlılar dört grup altında toplanmaktadır.

  • Akuatik organizmalar: Hidrofil adı da verilen bu canlılar sürekli su içinde yaşarlar ve bitki türleri için hidrofit terimi kullanılır.
  • Higrobi organizmalar: Higrofil adı da verilen bu canlılar çok nemli karasal alanlarda yaşarlar ve bitki türleri için higrofit terimi kullanılır.
  • Mesobi organizmalar: Mesofil adı da verilen bu canlıların suya olan ihtiyaçları azalmıştır ve bitki türleri için mesofit terimi kullanılır.
  • Kserobi organizmalar: Kserofil adı da verilen bu canlılar çöl ve kıyı kumulları gibi oldukça kurak alanlara adapte olmuştur ve bitki türleri için kserofit terimi kullanılır.
Yorumlar
  • 0 Yorum