Ekonomi Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #529479

Aşağıda bulunan ifadelerden hangisi yanlıştır?


Enformasyon teknolojileri, bir yandan ekonomiye merkeziyetçi bir karakteristik kazandırırken diğer yandan da ekonomiyi atomize etmektedir.

Teknolojiye ve makinelere karşı bağımlılık, ileri düzeyde uzmanlaşma ve mekanikliği getirmiştir.

Tarım toplumlarında üretime yönelik stratejik kaynak toprak ve emek, sanayi toplumlarında sermaye ve hammaddeler, günümüzde ise enformasyon teknolojileri ve teorik bilgidir

Enformasyon teknolojilerindeki çeşitlilik her geçen gün giderek artar ve daha da karmaşıklaşırken, bu teknolojileri genel anlamda beş alanla sınırlamak mümkündür.

1980’ler itibariyle yaygınlık kazanmaya başlayan yeni teknolojiler, mesafe kavramının klasik anlamını ortadan kaldırarak, dünyayı birbirine bağlama anlamında ilk ve en güçlü etkilerini finans sektöründe göstermişlerdir.


Yanıt Açıklaması:

Enformasyon teknolojilerindeki çeşitlilik her geçen gün giderek artar ve daha da karmaşıklaşırken, bu teknolojileri genel anlamda beş alanda değil üç alanla sınırlamak mümkündür: İlki mikro-elektronik olarak adlandırılan elektronik ve optik alanlar ile yazılım sistemleridir; ikincisi telekomünikasyon ve üçüncüsü de biyo-teknolojidir. Enformasyon teknolojilerinin inanılmaz bir hızla büyümeye devam etmeleri ve çeşitlenmelerindeki temel unsur, mikro-elektronik ile telekomünikasyon sistemlerinin birbirlerine giderek daha bağımlı hale gelmesi ve bütüncül biçimde sistemleşmeye başlamasıdır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum