Elektrik Enerjisi Üretimi Deneme Sınavı Sorusu #665720

Şehirde yaşadığı evde şebeke destekli bataryaya sahip güneş pili sistemi kuran biri için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Şehir şebekesinden ki olası elektrik kesintilerine karşı önlem almış olur.

Güneş pillerinden elde ettiği fazla elektriği şebeke sistemine satarak maliyetlerini azaltabilir.

Yenilenebilir enerji kullanarak sera gazı salınmasını azaltmış olur.

Şehir şebekesinden gelen ani gerilim yükselmelerine karşı önlem almış olur.

Watt başına 1 dolar civarında üretim maliyeti olan güneş enerjisini kullanarak, watt başına 2 dolar civarında olan petrol kaynaklı enerjiden daha düşük maliyetle elektrik kullanmış olur.


Yanıt Açıklaması:

Şehirde yaşadığı evde şebeke destekli bataryaya sahip güneş pili sistemi kuran biri çeşitli faydalar elde eder. Örneğin, güneş pili sisteminde batarya kullanarak elektrik kesintilerinde elektrik kullanmaya devam edebilir. Yenilebilir enerji ile karbon ayak izini düşürmüş ve gelecek nesillere daha az kirlenmiş bir doğa bırakmak için katkıda bulunmuş olur. Ayrıca, güneş enerjisi sistemini elektrik şebekesine bağlayarak kullanmadığı elektriği sisteme satabilir ve güneş panellerinin kurulum maliyetini düşürmüş olur. Güneş panelinin gerektirdiği inverter şebekeden gelen gerilimi kontrol altına alarak kullanıcıyı ani gerilim yükselmelerine karşı korur. Fakat güneş paneli sistemlerinin dezavantajı da bulunmaktadır. Bunlardan belki de en önemlisi güneş enerjisinden elektrik üretim maliyetinin, petrol yoluyla üretilen elektrik enerjisine göre yaklaşık 1 dolar yüksek olmasıdır. Yani güneş enerjisinden faydalanarak üretilen elektrik enerjisinin maliyeti daha yüksektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum