Elektronik Ticaret Deneme Sınavı Sorusu #364016

Aşağıdakilerden hangisi üreticinin “banner” reklamlar aracılığıyla ulaşabileceği amaçlar arasında gösterilebilir?


İçeriği kendi ürünüyle sınırlama

Alışverişe etki sağlama

Tutumları şekillendirme

Tepkiyi giderme

Müşteri erişimini süreklileştirme


Yanıt Açıklaması:

Banner reklamlar, insanları web sitelerine çekmek için kullanılan araçlardan biridir. Ancak bunun dışında da bir pazarlama yöneticisinin banner reklamları aracılığıyla ulaşabileceği çeşitli amaçlar söz konusudur:
- İçerik ulaştırmak: Bir banner reklamının üzerine tıklandığında bir teklif hakkında daha fazla bilgi alınabilecek bir şirket sitesine yönlendirir.
- Alışverişe olanak sağlama: Banner üzerine tıklama tüketiciyi online bir kitapçıya ya da seyahat sitesine yönlendiriyor ise reklam doğrudan bir satışa yol açmak için yerleştirilmiştir. Bu durumda da tüketiciden doğrudan bir tepki almak amaçlanır.
- Tutumları şekillendirme: Bir şirketin markasıyla tutarlı olan bir reklam marka farkındalığı oluşturmaya yardımcı olabilir.
- Tepki oluşturma: Banner reklamı iki yönlü bir iletişim başlatmayı ya da yeni müşteriler belirlemeyi amaçlayabilir. Bu tür durumlarda etkileşimli reklam, kullanıcının bir e-posta adresine yazmasına neden olabilir.
- Müşteri elde tutmayı teşvik etme: Bu reklam şirket ve hizmetleri hakkında bir hatırlatıcı olmak amacıyla yerleştirilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum