Elektronik Ticaret Deneme Sınavı Sorusu #369865

Aşağıdakilerden hangisi lojistik ile ilgili bilgi teknolojilerinin kullanılarak işletmenin amaçlarında ulaşmasında yararlanılabilecek araçlardan birisi olarak ifade edilebilir?


Altyapı yatırımı

Elektronik ticaret

Tedarikçi hizmetlerinde otomasyondan kaçınma

A-tipik sistem yönetimi

Tekelleşme çabaları


Yanıt Açıklaması:

Lojistik ile ilgili bilgi teknolojisindeki gelişmeler işletme büyüklüğü, işletme içi öncelikler, yatırım kârlılığı ve yönetim tarzı gibi ölçütlere göre önem sırasına dizilerek işletme amaçlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olabilir. Aşağıdaki konular bu amaçlara ulaşmada araç olarak kullanılabilmektedir:
- Standartlaştırma: Bilgi teknolojisi standartları, sistemin bütünlüğünün bozulmaması açısından önemlidir. Bu standartlar, maliyet hesaplamalarına ve uygulamaların fizibilite çalışmalarına yardımcı olmaktadır.
- Bilgi teknolojisi altyapısı: Bilgi teknolojisi altyapısı, ister işletme içi, isterse işletme dışı olsun, sistem kapasitesinin önemli bir parçasıdır. İletişim ve veri tabanı yapısı olmadan amaçların gerçekleştirilmesi olası olmamaktadır.
- Elektronik ticaret: Elektronik ticaret (E-ticaret), bilgi teknolojisi alanında son yıllarda ortaya çıkan önemli konulardan birisidir. E-ticaret sadece işletme içi verimliliği değil, aynı zamanda lojistik içindeki işletmelerle işbirliğini de arttırmıştır. Bu konuda daha fazla bilgi ileriki başlıklarda verilmektedir.
- Lojistik sistemi elemanları: Bu elemanlar, lojistik planlamasına doğrudan dâhil edilen ve değişik sistemleri kapsayan elemanlardır. Bu sistemler kısa ve uzun dönemli karar destek sistemlerini ve bilgi elemanlarını birleştirir.
- Bütünleşme ile ilgili konular: Amaçları gerçekleştirmek için önceliklerin belirlenmesi önemlidir. Ayrıca, uzun ve kısa dönemde yapılacak yatırımlar dikkatle incelenmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum