Emlak Yönetimi ve Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #934953

Stratejik emlak yönetim sürecinde aşağıdakilerden hangisi Stratejik İç ve Dış Çevre Analizi aşamasından önce yer alan aşamadır?


Stratejik Seçme ve Görevlendirme

Stratejik Yönlendirme

Strateji Oluşturma

Stratejinin Uygulanması 

Stratejinin  Kontrolü 


Yanıt Açıklaması:

Stratejik emlak yönetim süreci öncelikli olarak her işletmenin stratejik bilinç taşıması ile başlamaktadır. Sonra bu bilinci yönetecek stratejistler (emlak yöneticileri) seçilmeli ve görevlendirilmelidir. Ardından, emlak yöneticileri, sektörü yakından takip ederek, analizini irdeleyerek dış ve iç çevre koşullarını göz önünde bulundurmalıdır. Sonraki aşamada ise, stratejik yönlendirme yapılmalıdır. Bu doğrultuda her işletmenin; misyon, vizyon, amaç ve hedeflerini belirleyerek strateji oluşturması gerekmektedir. Bunun ardından belirlenen stratejinin uygulanması ve kontrol edilmesi gerekir.

Yani doğru süreç sırası: Stratejik Bilinç, Stratejik Seçme ve Görevlendirme, Stratejik İç ve Dış Çevre Analizi, Stratejik Yönlendirme; (Misyon, Vizyon, Amaç ve Hedef belirleme), Strateji Oluşturması, Stratejinin Uygulanması ve Stratejinin  Kontrolü  şeklindedir.  Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum