Endüstri İlişkileri Deneme Sınavı Sorusu #1150935

Aşağıda Sosyolojik Teori'ye ilişkin verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Sosyolojik yaklaşıma göre, endüstri ilişkileri aktörlerinin davranışlarını açıklayabilmek için bu davranışlara yükledikleri kişisel anlam yorumlanmalıdır.

Sosyolojik yaklaşım sistem yaklaşımı başta olmak üzere, endüstri ilişkilerinde çevre ve kurumlar üzerinde duran diğer yaklaşımlara karşıt olarak ortaya çıkmıştır. 

Sosyolojik yaklaşım endüstri ilişkilerinde sadece açık ve gözlenebilir davranışların incelenmemesi gerektiğini ileri sürmektedir.

Sosyolojik yaklaşım, aktörlerin içinde bulunduğu endüstri ilişkileri sisteminin çevresel özelliklerinin aktörlerin davranışlarına olan etkisini göz ardı ettiği için eleştirilmektedir.

Sosyolojik yaklaşıma göre, endüstri ilişkilerinde aktörlerin davranışlarından çok yapı ve kurumlar önemlidir.


Yanıt Açıklaması:

- Sosyolojik yaklaşıma göre, endüstri ilişkileri aktörlerinin davranışlarını açıklayabilmek için bu davranışlara yükledikleri kişisel anlam yorumlanmalıdır.

- Sosyolojik yaklaşım sistem yaklaşımı başta olmak üzere, endüstri ilişkilerinde çevre ve kurumlar üzerinde duran diğer yaklaşımlara karşıt olarak ortaya çıkmıştır. 

- Sosyolojik yaklaşım endüstri ilişkilerinde sadece açık ve gözlenebilir davranışların incelenmemesi gerektiğini ileri sürmektedir.

- Sosyolojik yaklaşım, aktörlerin içinde bulunduğu endüstri ilişkileri sisteminin çevresel özelliklerinin aktörlerin davranışlarına olan etkisini göz ardı ettiği için eleştirilmektedir.

- Sosyolojik yaklaşıma göre, endüstri ilişkilerinde yapı ve kurumlardan çok aktörlerin davranışları önemlidir.

E seçeneğinde verilen bilgi yanlıştır. Bu nedenle sorunun doğru cevabı E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum