Enerji Yönetimi ve Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1290137

Ülkemizde tarım sektöründe hayvansal ve bitkisel üretim sürecinde belirli bir enerji gereksinimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kullanılan enerji doğrudan ve dolaylı enerji kullanımı olmak üzere iki ana başlık altında incelenebilir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi dolaylı enerji kullanımı içerisinde değerlendirilir?


bitkisel üretim

tarım ürünlerinin taşınması

büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirme

tarımsal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde kullanılan elektrik kullanımı

tarımsal mekanizasyon araç ve makineleri


Yanıt Açıklaması:

Ülkemizde tarım sektöründe hayvansal ve bitkisel üretim sürecinde belirli bir enerji gereksinimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kullanılan enerji doğrudan ve dolaylı enerji kullanımı olmak üzere iki ana başlık altında incelenebilir:
Doğrudan enerji kullanımı; bitkisel üretim, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirme, tarım ürünlerinin taşınması, tarımsal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde kullanılan elektrik, petrol ürünleri, doğal gaz, kömür vb. enerji türlerini içerir.
Dolaylı kullanım; tarımsal mekanizasyon araç ve makineleri, kimyasal gübreler ile tarım ilaçlarının üretiminden tüketiciye arzına kadar olan süreçte harcanan enerjiyi içerir. Buna göre doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum