Enerji Yönetimi ve Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1172526

Aşağıdakilerden hangisi Yap İşlet Devret Modelinde sözleşmenin sonlandırılmasının biçimlerinden biri değildir?


Özelleştirme

Fesih

Süre Sonunda Tesisin Devri

Kamulaştırma

Görevin Devri


Yanıt Açıklaması:

Sözleşmenin Sonlandırılması
Görevin Devri Madde 25 - Görevli şirket, yatırım ve işletme dönemlerinde uygulama sözleşmesinden doğan tüm hak ve vecibelerini, aynı şartlarla ve bu Kararda belirtilen usul ve esaslara uygun bir başka şirkete, idarenin görüşü ve Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile devredebilir. Görevin bu şekilde devri halinde diğer sözleşmeler de devredilmiş sayılır.
Fesih Madde 26 - Uygulama sözleşmesi, görevli şirketin yükümlülüklerini yerine getirememesi veya uygulama sözleşmesi şartlarını ihlal etmesi, iflası, konkordato ilan etmesi, ödeme güçlüğüne düşmesi hallerinde, idare tarafından süresinden önce feshedilebilir. Feshe ilişkin hükümler ile feshin sonuçları sözleşmede düzenlenir. Uygulama sözleşmesinin feshi halinde diğer sözleşmeler de feshedilmiş sayılır.
Süre Sonunda Tesisin Devri Madde 27 - Uygulama sözleşmesi sonunda yatırım ve hizmetler her türlü borç ve taahhütlerden arî, bakımlı, çalışır ve kullanılabilir durumda bedelsiz olarak kendiliğinden idareye geçer. Yatırım ve hizmetlerin devir, aşamasında bu şartlan ve uygulama sözleşmesinde yer alan diğer hususları haiz olup olmadığı oluşturulacak bir devir - teslim komisyonunca tespit edilir. Bu komisyonun oluşturulması, çalışma usul ve esasları, komisyonca tespit edilen eksiklik ve hataların giderilmesi ve onarımların yapılması ile ilgili hükümler uygulama sözleşmesinde yer alır.
Kamulaştırma Madde 37 - 3996 sayılı Kanunda öngörülen yatırım ve hizmetler için gerekli kamulaştırma işlemleri idare tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre yapılır. Kamulaştırılan taşınmazın mülkiyeti idareye aittir. Kamulaştırma bedelinin tamamen veya kısmenyerli sermaye şirketi veya yabancı şirketçe ödenmesi hususu idare ile bu şirketler arasında yapılacak uygulama sözleşmesinde hükme bağlanabilir.

Buna göre A seçeneği bunlardan biri değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum