Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonunu Planlama Deneme Sınavı Sorusu #986435

İşitme yetersizliği olan bireyler için bakım planı yazılırken dikkat edilmesi gereken özellikler düşünüldüğünde hangi seçenek bu özelliklerden biridir?


İşitme yetersizliğinde çeşitlilik ve derecelendirme oldukça fazla olduğundan bireye genel bakım ilkeleri uygulamalı ve geliştirmelidir

İşitme yetersizliği olan kişileri tehlikelerden koruyacak şekilde çevresi düzenlenmelidir.

Dudaktan okuma konusunda sözcük dağarcığının geliştirilmesine katkıyı azami düzeyde sağlamak için anlaşılır jestler kullanılmalıdır.

Sosyal etkinliklerde sadece kendine uygun etkinliklere yönlendirilmelidir..

İşitme desteği ile ilgili aparat kullanılıyorsa, alerji enfeksiyon ve benzeri komplikasyonlar için müdahalede bulunulmamalı, doktora yönlendirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

İşitme yetersizliği olan kişileri tehlikelerden koruyacak şekilde çevresi düzenlenmelidir (Özellikle yalnız kaldığı ortamlarda zil yerine ışıklı alarm kullanılmalıdır). Sosyal etkinlikler bireye göre düzenlenip aktif rol alması sağlanmalı, cihazlar nedeniyle gelişebilecek komplikasyonlar takip edilmeli,  dudak okuma için sadece jestler değil anlaşılır ses tonu ve yüksek sesli konuşma olmalı, bireye özel bakım ilkeleri uygulanmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum