Engelli Mevzuatı ve Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #978460

Aşağıdakilerden hangisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevlerinden biri değildir?


Engellilere ve yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek.

Engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarını araştırmak uygulamanın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.

Yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilmeleri için sosyal destek sağlamak ve bunu yaparken gerekli kurumlarla iş birliği yürütmek.

Engellilere yönelik eğitim ve sağlık hizmetlerini geliştirmek, sunmak ve kararlar almak.

Engellilerle ilgili araştırmalar ve uygulamalar yapmak.


Yanıt Açıklaması:

3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 10 ve 22’inci maddelerine göre Bakanlığın görevleri şunlardır:

  • Engellilere ve yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek.

  • Engellilerin insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için belirlenen politika ve stratejileri uygulamak, uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek.

  • Engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarını araştırmak uygulamanın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.

  • Engellilerle ilgili araştırmalar ve uygulamalar yapmak.

  • Engelliler için hazırlanması gereken kimlik kartlarının hazırlanması sürecini yürütmek.

  • Yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilmeleri için sosyal destek sağlamak ve bunu yaparken gerekli kurumlarla iş birliği yürütmek.

  • Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, özel dernek ve kişilerin engelli ve yaşlılara ilişkin sağlayacakları yardımları organize etmek, kurallarını belirlemek ve bu kurallara uyulmasını sağlamak. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum