Engelli Mevzuatı ve Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1029813

Engeli bireyin bakım ve rehabilitasyon sürecine katılımı ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Bakım ve rehabilitasyon sürecinin başarısı ve standartlarının niteliği hizmet sağlayan ve sağlanan bireyler arasındaki ilişkinin düzeyiyle ilgili değidir.

Bakım ve rehabilitasyon hizmeti sağlayacak kişiler ile hizmet alacak kişiler arasında profesyonel ilişki kendiliğinden kurulabilir.

Bakım ve rehabilitasyon hizmeti sağlayacak kişiler çatışmalı ortamlar ve zorlayıcı kişiliklerle baş etme zorunluluğu olmamalıdır.

Hizmet alan kişiyi sürece dâhil etmek için dikkat edilmesi gereken noktalar aslında bütün süreçte kurulacak olan profesyonel ilişki, etik kurallara uygunluk gibi temel standartlardır.

Hizmet veren kişiler hizmet alan kişilerin psikolojik durumlarıyla ilgilenmemelidir.


Yanıt Açıklaması:

Hizmet alan kişinin yani engeli bireyin bakım ve rehabilitasyon sürecine katılımı aslında hizmet sağlayan personel ile kurduğu ilişkiye devam etme motivasyonu ile açıklanabilir. Çünkü bakım ve rehabilitasyon sürecinin başarısı ve standartları hizmet sağlayan ve sağlanan arasındaki ilişkiye bağlıdır. Bu bağlamda hizmet alan kişiyi sürece dâhil etmek için dikkat edilmesi gereken noktalar aslında bütün süreçte kurulacak olan profesyonel ilişki, etik kurallara uygunluk gibi temel standartlardır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum