Engelli Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #661585

Stresle ilgili olarak aşağıdaki söylenenlerden hangisi doğru değildir?


Aynı zaman diliminde birçok işi yetiştirmeye çalışmak başlıca stres sebepleri arasındadır.

Stres yatan olaylara bakış açısını değiştirip daha olumlu bir bakış açısını ve düşünce yapısını yakalama stresle başa çıkmada faydalıdır.

Büyük çaplı olarak bireyde travma yaratan olay ve durumlar sonrasında bireyler travma sonrası stres bozukluğu denilen bir çeşit psikolojik bozukluk yaşayabilirler.

Stres her zaman için yıkıcı ve insanların bütünlüğüne zarar verici yapıdadır.

Stresle savunma yoluyla başa çıkma şeklini tercih eden birey gerçekliği değiştirerek kendisi için daha kolay üstesinden gelinebilir bir hale getirir.


Yanıt Açıklaması:

Stres her zaman için yıkıcı ve insanların bütünlüğüne zarar verici yapıda olmayabilir. Stresin uygun seviyede yaşanmasının başarıda etkisi olduğu söylenebilir. Hiç stres yaşamayan birey başarıya ulaşma adına gerekli güdülenmeyi sağlayamayacaktır.
Nasıl ki bir kemandan en iyi sesi almak için onun uygun gerginlikte olması beklenirse, bireyden de başarılı olma adına uygun bir stres seviyesinde olması beklenebilir. Çok gergin olan bir tel kopabileceği gibi çok gevşek olan telden de ses almak mümkün değildir. Bu yüzden etkili bir performans sergileme ve başarıya ulaşma yolunda stresle başa çıkmada bu durumun da göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Doğru cevap D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum