Engellilerde Ruh Sağlığı Deneme Sınavı Sorusu #362894

Aşağıdakilerden hangisi travmatik yaşantılar sonrası müdahaleler konusunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından saha çalışanlarına yardımcı olacak psikolojik ilk yardım rehberindeki önerilerden biri değildir?


Güvenli bir yer bulmasına yardım edin. Eğer bunu yapmak güvenli ise bireyi tehlikeden uzaklaştırın

Konuşması için baskı yapın. Olayı ayrıntılı şekilde öğrenmek için sorular sorarak mağduru sıkıştırın

Mahremiyeti ve saygınlığı için onu medya mensuplarından koruyun

Herhangi bir sağlık problemi ya da düzenli olarak kullandığı ilaçlarının olup olmadığını sorun. İlaçlarını almasına ve tıbbi malzemelere erişmesine yardım edin

Engelli bireye saygılı ve kültürüne uygun bir biçimde yaklaşıp, kendinizi, isminizi ve kuruluşunuzu tanıtın


Yanıt Açıklaması:

Travmatik yaşantılar sonrası yapılacak müdahaleler konusunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından saha çalışanları için psikolojik ilk yardım rehberi hazırlanmıştır. Bu rehbere göre afet gibi travmatik yaşantı sonrası engelli bireylere yardım için yapılması gerekenler şu şekilde özetlenebilir: Güvenli bir yer bulmasına yardım edin. Eğer bunu yapmak güvenli ise bireyi tehlikeden uzaklaştırın, konuşması için baskı yapmayın. Konuşmak isterse de dinleyin ve sakinleşmesine yardımcı olun; Mahremiyeti ve saygınlığı için onu medya mensuplarından koruyun; Herhangi bir sağlık problemi ya da düzenli olarak kullandığı ilaçlarının olup olmadığını sorun. İlaçlarını almasına ve tıbbi malzemelere erişmesine yardım edin; Engelli bireye saygılı ve kültürüne uygun bir biçimde yaklaşıp, kendinizi, isminizi ve kuruluşunuzu tanıtın.

Yorumlar
  • 0 Yorum