Engellilerle Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #929610

Zihinsel engelli çocukların dil gelişimiyle iletişim becerilerini destekleyen grup eğitimi aşağıdakilerden hangisidir?


Drama

Müzik

Sanat

Jimnastik

Kaynaştırma


Yanıt Açıklaması:

Drama çalışmaları, hareket, konuşma, taklit gibi unsurlardan yararlanılarak doğa ve toplumsal olayların hayali olarak canlandırılmasıdır. Yaşanılan, okunan, görülen olayların canlandırılıp dramatize edilmesi, çocukların hareket etme, yaratıcılık ve canlandırma ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamaktadır.

Müzik, zihinsel engelli çocukların duygusal, zihinsel, motor gelişim, yaratıcılık, iletişim, farkında olma ve dil gelişimini desteklemektedir. Bu amaçla eğitimde müzik ile ilgili yapılan çalışmalarda müzikli öyküler, şarkı söyleme, ritm, yaratıcı hareket ve dans yer almaktadır.

Sanat çalışmaları, çocukların rahatlamaları, duygusal olarak kendilerini rahat ifade edebilmeleri yaratıcı düşüncelerini sağlamak için büyük önem taşımaktadır. Jimnastik çalışmaları, çocukların küçük ve büyük kas motor gelişimlerini desteklemek için yürüme, koşma, sıçrama, denge, vücut kontrolü vb. konuları kapsamaktadır. Kaynaştırma; özel eğitim gereksinimi olan bireylerin normal gelişim gösteren akranları ile örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bu konuda eğitim almış profesyoneller tarafından eğitim verilmesini kapsayan özel eğitim uygulamalarıdır. Doğru yanıt B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum