Engellilerle Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #384021

Aşağıdakilerden hangisi konuşma ve dil gelişimini etkileyen sorunlardan uyaran eksikliğinden kaynaklı olanıdır?

 


Çocuğun zeka yaşının normalin altında olması nedeni ile bu sorunlar görülebilir.

 

Dildeki fiziksel yetersizlikler ya da algılama va tanımlamada kullanılan elin çalışması ve yapısındaki engeller, cisimlerin algılanmasını, tanınmasını ve günlük hayatta kullanılmasını güçleştirmektedir.

 

İşitme kaybı, görme engeli, tat alma duyusunda yetersizlik, el bozuklukları, konuşma ve dil gelişimini etkileyen önemli engellerdir.

 

Çocuğun dikkatini çeken, gelişimine etki eden ve yokluğunda olumsuz etkileneceği araç ve gereçlerin olmaması dil ve konuşma gelişimini olumsuz olarak etkilemektedir.

 

Ruhsal ve duygusal engellilik kapsamında değerlendirilen, beyinde ve sosyal gelişimde olumsuzluklara yol açan otizm, konuşma ve dil gelişimini de etkiler ve aksaklıklara yol açar.


Yanıt Açıklaması:

Konuşma ve dil gelişimini etkileyen sorunlar başlıca şunlardır. Zihinsel özür, fiziksel özür, duyusal özür, duygusal yoksunluk, uyaran eksikliği, psikolojik bozukluklar, otizm, uzun ve sık tekrarlayan hastalıklar. Uyaran Eksikliği; Çocuğun dikkatini çeken, gelişimine etki eden ve yokluğunda olumsuz etkileneceği araç ve gereçlerin olmaması dil ve konuşma gelişimini olumsuz olarak etkilemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum