Engellilerle Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #948236

Engellilerin ve engelli olmayan bireylerin iş hayatına atılma durumları ile ilgili aşağıdaki yorumların hangisi doğru değildir?


Engelli bireyler engelli olmayan bireylere göre iş hayatında daha fazla ön yargılara maruz kalabilmektedirler.

Engelli bireylerin maddi açıdan bir gelire sahip olma ihtiyacı engelli olmayan bireylere göre daha fazladır.

Ülkemizde engelli bireyler de engelli olmayan bireyler de iş bulmakta zorlanmaktadırlar.

Engelli bireylerin maddi açıdan bir gelire sahip olma ihtiyacı engelli olmayan bireylere göre daha fazladır.

Engelli ve engelli olmayna bireylere işsizlik yardımı yapılması bu bireylerin iş arama davranışlarını azaltabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Engellilerin çalışma hayatına dahil edilmesinin sosyal açıdan gerekliliği kadar ekonomik açıdan gerekliliği oldukça önemlidir. Engelli bireylerin maddi açıdan bir gelire sahip olma ihtiyacı engelli olmayan bireylere göre daha fazladır. Engelli bireylerin kimi zaman çok ciddi külfetler doğuran tedavi masrafları vardır. Bunun yanında bakmakla yükümlü
oldukları aile bireyleri veya kendilerine bakan yakınları mevcuttur. Bu amaçla düzenli bir gelir engellilerin bu gereksinimlerinin karşılanması için oldukça önemlidir. Toplumların genel refah düzeyinin Toplumun tüm bireyleri için önemli olan çalışma hakkı, engelliler için, yaşadıkları topluma katılmada kilit rol oynamaktadır yükselmesi ancak yüksek bir istihdam seviyesinin sağlanmasıyla mümkün olacaktır. Her ülkenin sahip olduğu üretim kaynaklarından en önemlisi insan gücüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum