Envanter ve Bilanço Deneme Sınavı Sorusu #682450

Aşağıdakilerden hangisi bilanço unsurlarına ilişkin doğru bir tanımdır?


Bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi içerisinde paraya çevrileceği veya kullanılacağı tahmin edilen varlıklar duran varlıklardır.

İşletmenin ilişkide bulunduğu kişi ve kurumlardan sağlanan ve en çok bir yıl içinde ödeyeceği borçlar uzun vadeli yabancı kaynaklardır.

İşletme sahibi veya sahiplerinin işletme kişiliğinin aktifleri üzerindeki haklarının parasal ifadesi kaynaklardır.

Bir yılda veya işletmenin normal faaliyet dönemi içerisinde paraya çevrilmesi veya tüketilmesi öngörülmeyen varlıklar duran varlıklardır.

İşletmenin ilişkide bulunduğu kişi ve kurumlardan sağlanan ve bir yıldan daha uzun bir sürede ödeyeceği borçlar kısa vadeli yabancı kaynaklardır.


Yanıt Açıklaması:

"Bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi içerisinde paraya çevrileceği veya kullanılacağı tahmin edilen varlıklar duran varlıklardır." şıkkındaki tanım bilançonun dönen varlıklarını,
"İşletmenin ilişkide bulunduğu kişi ve kurumlardan sağlanan ve en çok bir yıl içinde ödeyeceği borçlar uzun vadeli yabancı kaynaklardır." şıkkındaki tanım kısa vadeli yabancı kaynakları,
"İşletme sahibi veya sahiplerinin işletme kişiliğinin aktifleri üzerindeki haklarının parasal ifadesi kaynaklardır." şıkkındaki tanım özkaynakları ve
"İşletmenin ilişkide bulunduğu kişi ve kurumlardan sağlanan ve bir yıldan daha uzun bir sürede ödeyeceği borçlar kısa vadeli yabancı kaynaklardır." şıkkındaki tanım ise uzun vadeli yabancı kaynakları tanımlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum