Envanter ve Bilanço Deneme Sınavı Sorusu #1140524

Yukarıdaki muhasebe kaydı aşağıdaki durumlardan hangisinin sonucunda yapılmıştır?


Hesap özetleriyle yapılan karşılaştırma sırasında; X Bankası’ndan alınan kredi için bankadaki mevduat hesabı üzerinden yapılan 4.000 TL tutarındaki anapara ödemesinin kayıtlara geçirilmediği saptanmıştır.

Hesap özetleriyle yapılan karşılaştırma sırasında; kullanılan kısa vadeli banka kredisiyle ilgili olarak dönem sonunda 4.000’ TL lik faiz tahakkuk ettirilmiştir.

Hesap özetleriyle yapılan karşılaştırma sırasında; X Bankası’ndan alınan 4.000’ TL lik kredinin aynı bankadaki mevduat hesabına yatırılmasına ilişkin işlemin işletme kayıtlarında görünmediği saptanmıştır.

Hesap özetleriyle yapılan karşılaştırma sırasında; X Bankası’ndan alınan kredi için yapılan 4.000 TL tutarındaki anapara geri ödemesinin yanlışlıkla Y Bankası’na ödenen borç olarak kaydedildiği saptanmıştır.

Dönem sonunda yapılan değerlendirmelerde, kullanılan uzun vadeli banka kredisinin 4.000’ TL lik anapara geri ödemesinin vadesinin bir yılın altına düştüğü saptanmıştır.


Yanıt Açıklaması:

Hesap özetleriyle yapılan karşılaştırma sırasında; kullanılan kısa vadeli banka kredisiyle ilgili olarak dönem sonunda 4.000’ TL lik faiz tahakkuk ettirildiği öğrenilmiştir. Bu durumun muhasebe kaydı şöyledir;

Yorumlar
  • 0 Yorum