Envanter ve Bilanço Deneme Sınavı Sorusu #1140678

I. Ödenmiş sermaye (işletmeye tahsis edilen veya işletmenin ana sözleşmesinde yer alan ve Ticaret Siciline tescil edilmiş bulunan sermaye tutarı) 
II. Sermaye yedekleri (hisse senedi ihraç primleri, iptal edilen ortaklık payları ve yeniden değerleme değer artışları gibi sermaye hareketleri dolayısıyla ortaya çıkan ve işletmede bırakılan tutarların izlendiği hesap grubu) 
III. Kâr yedekleri (kanun, ana sözleşme hükümleri ya da ortaklıkların yetkili organları tarafından alınan kararlar uyarınca dağıtılmamış ya da işletmede alıkonulmuş kârların izlendiği hesap grubu) 
IV. Geçmiş Yıllar Kârları/Zararları 
V. Dönem Net Kârı/Zararı 

Yukarıdakilerden hangileri Tekdüzen Muhasebe Sistemi'nde öz kaynaklar kapsamında yer alan hesap gruplarındandır?


Yalnız I

I ve II

I, II ve III

I, II, III ve IV

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Tekdüzen Muhasebe Sistemi'nde öz kaynaklar kapsamında yer alan hesap grupları şunlardır:

  • Ödenmiş sermaye (işletmeye tahsis edilen veya işletmenin ana sözleşmesinde yer alan ve Ticaret Siciline tescil edilmiş bulunan sermaye tutarı)
  • Sermaye yedekleri (hisse senedi ihraç primleri, iptal edilen ortaklık payları ve yeniden değerleme değer artışları gibi sermaye hareketleri dolayısıyla ortaya çıkan ve işletmede bırakılan tutarların izlendiği hesap grubu)
  • Kâr yedekleri (kanun, ana sözleşme hükümleri ya da ortaklıkların yetkili organları tarafından alınan kararlar uyarınca dağıtılmamış ya da işletmede alıkonulmuş kârların izlendiği hesap grubu)
  • Geçmiş Yıllar Kârları/Zararları
  • Dönem Net Kârı/Zararı
Yorumlar
  • 0 Yorum