Etik Deneme Sınavı Sorusu #49444

Sokrates ve Platon'dan sonra Eskiçağda felsefeyi doruğa çıkaran Aristoteles, kendinden önceki felsefi çalışmaları ve bilgi birikimini çok iyi özümsemiştir. Ortaya koyduğu eserlerle bu birikimin kalıcı olmasına büyük katkı sağlamıştır. Yukarıdaki açıklamalara aşağıdaki hangi cümle eklenirse Aristoteles'in felsefeye yaptığı asıl katkıdan söz edilmiş olunur?


Aristoteles'in ele aldığı konulara yaklaşımı ve inceleme şekli, onun araştırmaya olan merakını ve dikkatli bir gözlemci olduğunu göstermektedir.
Aristoteles Platon'da temelleri atılan politika ile etik arasındaki yakın ilişkiyi açık şekilde ortaya koyar.
Aristoteles, bilgisi yaşam için büyük önem taşıyan, kendisi için istenen başka şeylerin de onun için istendiği amacın siyaset işi olduğunu belirtir.
Felsefenin temel dallarının sorunlarını sistematik şekilde işlemiştir.
Aristoteles, mutluluk yada iyi nin ruhun erdeme uygun etkinliği olduğunu düşünmüştür.

Yanıt Açıklaması: Aristoteles kendinden önce biraz dağınık şekilde ele alınan sorunları toplamış, birbirleriyle olan ilişkilerini göz önünde bulundurarak felsefenin bu temel dallarının sorunlarını sistematik şekilde işlemiştir. Asıl sağladığı katkı budur. Diğer seçenekler Aristoteles'in felsefe ile ilgili diğer görüşleridir. Doğru cevap D seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum