Etkili Davranış Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1102173

1. Davranışların ortaya çıkmasının ve sürmesinin başka bir nedeni de davranışın sonucunda görme, işitme, tatma, koklama ya da dokunma gibi bir duyusal uyaran elde etmektir.

2. Parmak emme ve elini ağzına sokma gibi bazı davranışlar çoğunlukla başkalarının eylemlerine, çevreye ya da sosyal olaylara bağlı olarak gelişir.

3. İşlevi duyusal uyaran elde etme olan davranışların işlevini belirlemek ve bu davranışları değiştirmek için bir planlama yapmak genellikle oldukça zordur.

Yukarıda duyusal uyaran elde etme işleviyle yapılan davranışlar ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1, 2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Davranışların ortaya çıkmasının ve sürmesinin başka bir nedeni de davranışın sonucunda görme, işitme, tatma, koklama ya da dokunma gibi bir duyusal uyaran elde etmektir. Parmak emme ve elini ağzına sokma gibi bazı davranışlar başkalarının eylemlerine, çevreye ya da sosyal olaylara bağlı olarak değil, davranışın kendisi doğrudan hoşa giden uyaran sağladığı için ortaya çıkarlar. Sallanma, çırpınma, giysilerini çekiştirme, el çırpma, ayağını sallama, kulaklarını kapatıp bağırma, parmak emme, gözlerine bastırma, sürekli bir nesneyi koklama, yiyecek olmayan nesneleri yeme, dilini emme ve elini ısırma gibi
davranışlar çoğunlukla duyusal uyaran elde etmeyle sonuçlanan davranışlardır. Uyaranın manipülasyonu dışarıdan bir kişi tarafından yapılamadığı için işlevi duyusal uyaran elde etme olan davranışların işlevini belirlemek ve bu davranışları değiştirmek için bir planlama yapmak genellikle oldukça zordur.

Yorumlar
  • 0 Yorum