Etkili İletişim Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #500114

I-Bireylerarası iletişim ile diğer insanlarla etkileşimde bulunuruz, onlardan bir şeyler öğreniriz ve duygularımızı diğerlerine gösterme fırsatı buluruz.
II-Küçük grup iletişiminde diğer grup üyeleriyle etkileşimde bulunurken çeşitli sorunları çözeriz, yeni fikirler geliştiririz ve aynı zamanda bilgi ve deneyimlerimizi de paylaşırız.
III-Kültürerarası iletişim ile yeni kültürler öğrenirken bize yabancı toplum ya da topluluklardan arkadaşlar ediniriz, onlarla etkileşimde bulunurken birbirimizin yaşam biçimini, kültürünü, hayata bakışını, duygularını ve düşüncelerini öğreniriz.
IV-Kitle iletişimi ile medya adını verdiğimiz kitle iletişim araçlarıyla bilgileniriz, eğleniriz, medya tarafından bazı konularda ikna da edilmeye çalışılırız
Numaralı tanımlardan hangisi veya hangilerinde karşımızdakilerde tutum ya da davranış değişikliği amaçlanmaktadır?


IV.

I. , II. III.

II. IV.

I., II., IV.

I., II., III., IV.


Yanıt Açıklaması:

Tüm tanımlarda tutum ve-veya davranış değişikliği amaçlanabilir. Ancak tanımda da yer aldığı üzere, kitle iletişimin varlık nedenlerinden birisi iknadır. İkna, kişi ya da kişilerde belirli düzeylerde tutumlara, davranışlara etki etmekle ilgilidir. Diğer iletişim türlerinde ikna amacı taşınıp taşınmaması değişkenlik gösterebilir; kaynak bağlamsal olarak ikna amacı taşır ya da taşımaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum