Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1054834

Aşağıdakilerden hangisi sporda etkinlik yönetiminde ilerleme kararıyla ilgilidir?


Etkinliğin yapılıp yapılmayacağına ve fizibilite çalışması sonucunda, amaçlara ulaşılıp ulaşılmayacağına karar verilen aşamadır.

Finansal kaynaklar, insan kaynakları, hizmet ve tedarikçiler, ekipman ve pazarlama gibi etkinliğin dağıtımında veya sunumunda yer alacak detayların düşünüldüğü aşamadır.

Bilet, program, üniforma, dekor, poster ve ürün gibi oluşturulan ve tekrarlanabilir tüm unsurlar çoğu etkinlik için uyarlanabilir.

Etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi etkinliğin kısa dönemli amaçlarına ulaşılmasını sağlayacak stratejilerin uygulanmasını içerir.

Etkinlik tamamlandıktan sonra etkinlik alanının tekrar nasıl kullanılacağı sürecidir.


Yanıt Açıklaması:

Etkinlik amaçları hangi düzeyde belirlenirse belirlensin, tüm amaçların spesifik ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve belirli bir zaman dilimine bağlı olması gerekir. Etkinliğin teması, etkinliğin amaçlarıyla bağlantılıdır. Bilet, program, üniforma, dekor, poster ve ürün gibi oluşturulan ve tekrarlanabilir tüm unsurlar çoğu etkinlik için uyarlanabilir. Etkinlik teması belirlendikten sonra, planlanan şeye ulaşılıp ulaşılmayacağını test edilmesi gerekir. Etkinliğin yapılıp yapılmayacağına, yani daha ileri adıma gidilip gidilmeyeceğine karar verilir ve fizibilite çalışması sonucunda, amaçlara ulaşılıp ulaşılmayacağına karar verilen aşama ilerleme kararıyla ilgilidir. İhale sürecinde etkinliğin hazırlık, pazarlama ve sunum aşamalarındaki ihtiyaçlar ve maliyetler belirlenerek, spor etkinliğine ev sahipliği yapacak ve maliyetler belirlenerek, spor etkinliğine ev sahipliği yapacak tarafın haklarının belirlendiği ve anlaşmaya varıldığı adımdır. Uygulama planı ise, finansal kaynaklar, insan kaynakları, ortaklar, hizmet ve tedarikçiler, yer tesisi, ekipman ve pazarlama gibi etkinliğin dağıtımında veya sunumunda yer alacak detayların düşünüldüğü aşamadır. Etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi etkinliğin kısa dönemli amaçlarına ulaşılmasını sağlayacak stratejilerin uygulanmasını içerir. Etkinlik tamamlandıktan sonra etkinlik alanının tekrar nasıl kullanılacağı sürecidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum