Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1065837

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama prensipleri ve tekniklerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayan ilkelerden biri değidlir?


Pazarlama sadece tüketici ihtiyaçlarına odaklanırsa, yeni hiçbir şey üretilemeyecektir

Pazarlama prensiplerinin kullanımı karar verme sürecinde yöneticiye bir çerçeve sunar

Hedef pazarın belirlenmesi sponsorların da kimler olacağına yönelik ipuçları verir

Yerel ve ulusal resmi kurumlar çoğu etkinliğe finansal açıdan yardımcı olmaktadır

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan tüketiciler boş zamanlarını değerlendirecekleri birçok etkinlikle karşı karşıya kalmaktadır


Yanıt Açıklaması:

Bu doğrultuda pazarlama prensipleri ve tekniklerinin daha iyi anlaşılması açısından aşağıdaki sebeplerin ortaya konulması daha anlamlı olacaktır (Bowdin ve diğ., 2001; Tokay Argan, 2009).
• Pazarlama prensiplerinin kullanımı karar verme sürecinde yöneticiye bir çerçeve sunar. Başarılı etkinliklerin sonuçları yenilik ve yaratıcılığa zemin oluşturur. Hedef pazar segmenti (bölümü) ihtiyaçlarını karşılamak için yeni etkinliklerin yaratılmasına katkı sağlar.
• Hedef pazarın belirlenmesi sponsorların da kimler olacağına yönelik ipuçları verir.
• Yerel ve ulusal resmi kurumlar çoğu etkinliğe finansal açıdan yardımcı olmaktadır. Bu açıdan da devletin desteğini elde etmek için pazarlama planı ve uygulamasına ihtiyaç vardır.
• Özellikle büyük şehirlerde yaşayan tüketiciler boş zamanlarını değerlendirecekleri birçok etkinlikle karşı karşıya kalmaktadır. Bu açıdan da tüketiciler ihtiyaçlarını giderebilecekleri ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri etkinlikleri tercih etmektedirler. Bu yüzden de etkinliklerin çoğu hedef kitlenin belirlenmiş ihtiyaçlarını tatmin etmek için tasarlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum